#FreeFrench

Er det en sak i nyhetene som faktisk kan få tårene mine til å trille, og en sak jeg faktsk gidder å følge med på så er det Kongo-saken. Hvor grusomt er det mulig å behandle en person? Jeg blogget om saken for mange år siden da den var ny og kom med påstanden om at de var uskyldige, noe jeg fremdeles tror av hele mitt hjerte.

1. Norske myndigheter vet selv at de ikke var spioner.
2. Hvem ville drept sin eneste venn og den eneste man kan snakke med?

Altså, det sier seg jo selv at French fremdeles er uskyldig, men at kongofolket er forferdelige vesener som rett og slett ikke burde få mer støtte fra Norge, på grunn av at de behandler «vår» person verre enn det de fleste kan forestille seg. Jeg klarer ikke å forstå hvorfor ikke Norge løste denne saken for mange år siden ved å gi Kongo en koffert med penger, for selvfølgelig var (og er) disse to personene verdt hva enn det måtte koste. Dessuten så føler jeg at hvis Norge hadde cashet ut litt penger og fått de hjem, og etterpå stoppet å sende ned penger til Kongo hver år, så ville de uansett ikke gått i minus. Just a thought.

Når det er sagt så synes jeg at vi som det norske folk burde være medmennesker nok til å gjøre det beste ut av det hele (*kremt* om man faktisk kan ordlegge det som det «beste»). Det finnes en støttekonto, og der kan man sette inn litt penger og prøve å hjelpe litt. Stakkars French er veldig syk nå, og tilstandene der nede er (unnskyld ordbruken) helt forjævlig. Han må kjøpe sin egen mat osv, og sist jeg sjekket fikk man ikke lønn for å sitte i fengsel der nede. Derfor synes jeg at de som kan og vil, burde sette inn litt penger på kontoen og prøve å hjelpe så godt de kan.

Jeg er sikker på at de fleste har i hvertfall en 100-lapp til overs, og det hadde hjulpet så vannvittig mye hvis mange satte inn det. Om du ikke har det, så er vi nesten 5 millioner mennesker i Norge, så om alle hadde satt inn én krone, ville det faktisk blitt 5 millioner kroner bare av at alle avså én ussel liten krone fra sin egen lommebok. Det er bare en hjelpekonto for de som ønsker å hjelpe, men jeg klarer ikke å skjønne hvem som ikke vil hjelpe. 

(Dette er IKKE et oppfordret innlegg på noen som helst måte, det er rett og slett bare fordi akkurat denne saken stikker i hjertet mitt og jeg har lyst til at alle som føler for å hjelpe burde vite at de har en mulighet til det).

#FreeFrench.
Kontonummer: 9365.16.62700 (Står i Hannah French sitt navn)

Dere kan lese mer her: http://freefrenchandmoland.com 

Heidi Alexandra
annonse:

3 kommentarer til “#FreeFrench

 1. «kongofolket er forferdelige vesener som rett og slett ikke burde få mer støtte fra Norge»

  Du er klar over at det «kongofolket» du snakker om lever langt under fattigdomsgrensen, og at de pengene som vi sender til Kongo kan redde tusenvis av liv? Du må ikke tro at hele Kongo enstemmig er med på å sperre inne denne ene nordmannen, ei heller at livet til én nordmann er verdt mer enn livene til tusenvis av «kongofolk», som du så fint kaller dem. Et liv er et liv. Kongo er en folkerepublikk og har kun ett parti, dvs. «kongofolket» har praktisk talt ingen stemmerett da dette ene partiet styrer alt, år etter år. Som du selv sier er situasjonen der «forjævlig», men det gjelder ikke bare for denne ene nordmannen som du så barmhjertig kjemper for. Det gjelder praktisk talt hele Kongo. Mindre enn halvparten av barna i Kongo får noen som helst form for skolegang. Synes du det er rettferdig at Norge skal slutte å gi penger til de som trenger det mest i Kongo, basert på den kongoleiske regjeringen (som styrer uavhenging av det kongoleiske folkets ønsker), på grunn av den tidligere nevnte regjeringens beslutning om å holde én enkelt nordmann fanget?

  Skjerp deg, og lær deg evnen til å føle empati for folk som ikke er nordmenn.

 2. Er det virkelig mulig å være så trangsynt?
  Tenker du aldri på noen andre enn deg selv, og French(fries)?
  Hvis du selv hadde opplevd hvordan størsteparten av det kongolesiske folket har det, så tror(håper) jeg du hadde grått deg selv i søvn, hver jævla fuckings dag!
  Hvis du mener andre skal støtte opp om han forbanna French, så burde du åpne øynene dine, og faktisk få litt fakta inn i hodet ditt om hvordan situasjonen er for folk flest i Kongo!
  Et folk som har levd med krig og elendighet siden dag én! Ihvertfall helt siden Europeiske(Belgiske) konger og storfolk «kjøpte»(stjal/okkuperte/kuppa/befalte/whatever) hele Kongo, og på brutalt vis styrte staten ned i avgrunnen, og etterlot et skakkjørt land uten muligheter for noe normalt styresett, for seg selv på 60-tallet.
  De store interne konfliktene førte til det GRUSOMME styret de har den dag i dag!
  Tenk deg om, og få noe mellom øra, før du uttaler deg om enkelte ting!
  Jeg blir fly hakke forbanna på sånne folk som deg, som skal tro og mene om alt mulig, uten å ha noe som helst kunnskap om hvordan ting er, før de uttaler seg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *