Husk kredittkort ved netthandel

netthandel

Nordmenn handler på nett som aldri før men det betyr samtidig at det er stadig flere som risikerer å tape penger som følge av feil kortbruk.

Når man handler på nett er det enkelte mange ting man skal passe på, men bruker man det rette kortet å betale med sitter man langt bedre i det hvis noe skulle gå galt.

Ligg unna forskuddsbetalingen
Som en tommelfingerregel skal man huske på å ikke forskuddsbetale for varer/tjenester man kjøper på nett. Det betyr at du bør unngå å bruke bankkortet som er knyttet til din personlige bankkonto, for er du riktig uheldig kan pengene dine gå tapt uten at du har fått det du har betalt for.

Veldig mange kjøper både konsertbilletter, flybilletter, ferier osv. på nett, og akkurat dette er det mange som brenner seg på. Hvis man betaler med sitt vanlige bankkort blir pengene trukket fra kontoen umiddelbart, og hvis konserten avlyses eller flyselskapet/reiseselskapet går konkurs har du faktisk tapt pengene dine og ikke fått det du har betalt for heller. Er det snakk om en ferietur vil det være betydelige beløp det er snakk om.

Hvis du har har brukt kredittkortet ditt kan du på den andre side i henhold til kredittkjøpsloven kreve handelen stoppet eller pengene tilbakebetalt, og dette gjør kortet til et uovertruffent betalingsmiddel.

Banken betaler først
Fordelen med å bruke kredittkortet er naturligvis at banken fungerer som din buffer mot ‘omverdenen’. Når du betaler for en vare/tjeneste vil det være banken som i første omgang utbetaler pengene til selgeren. Banken vil deretter kreve inn pengene fra deg i ettertid. Du har dermed unngått forskuddsbetaling, samt at eventuelle problemer blir bankens. Du krever rett og slett handelen stoppet og kan nekte å betale hvis du ikke har fått varen du har bestilt.

Mange kort å velge mellom
Hvis du ønsker å finne deg et kredittkort som du kan bruke til netthandel eller når du skal reise i utlandet har du mye å velge mellom. Hvis du besøker dette nettstedet finner du en god oversikt over forskjellige alternativer, og her får du de ulike fordelene enkelt presentert.

Innlegget er et reklame/sponset innlegg skrevet i samarbeid med Forbrukslånguide.no.

Heidi Alexandra
annonse:

En kommentar til “Husk kredittkort ved netthandel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *