Oreokaken

Ingen(!) ville lage kaken til meg. Er det mulig. Så jeg måtte ta saken i egene hender, og nå er jeg spent på å smake. Jeg laget den i går, og nå skjønner jeg at jeg gjorde «noen» feil. Siden vi ikke hadde smør, brukte jeg maisolje. Det sto at man skulle vente sånn 30 minutter mellom hvert lag, men det gadd jeg ikke. Egentlig skulle man piske sjokolademoussen i 5 minutter med sånn elektrisk visp (hva i alle dager er det?), men jeg bare rørte den rundt i 30 sekunder. Jeg glemte også å ha i sukker. Men vi får se, kanskje min kake er bedre enn alle andres.

Her er oppskriften jeg brukte:

  • 40 Oreo kjeks
  • 1 pk Philadelphiaost
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl melis
  • 3,5 dl kremfløte
  • 100 gram smeltet smør
  • 1 pose sjokolademousse (Lag etter anvisning på pakken)

    Knus 30 Oreoskjeks i en stor morter, en pose eller i hurtigmikseren. Bland det skikkelig godt med smøret. Ha blandingen i en smurt springform.

    Kjør Philadelphiaosten og melisen i hurtigmixer til den får en fin konsistens. Stivpisk krem av sukker og fløte, og rør inn halvparten ost/melisblandingen. Dette smører du så over blandingen som ligger i bunnen av formen. Hakk 5 oreokjeks i passe store biter og dryss over. Sett så formen i kjøleskapet ca en halvtime. Grovhakk de siste 5 kjeksene og bland dem med sjokolademoussen. Smør dette over kaka. Så setter du det hele inn i kjøleskapet en time til. Ha et tynt lag med krem på toppen av kaka tilslutt. La den nå ferdige oreokaken stå til dagen etter i kjøleskapet. Så er det bare å hogge inn!

  • Denne oppskriften fant jeg heeer!

 

Heidi Alexandra
annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *